İhale kararı alınan 14 şeker fabrikasının da aynı akıbete uğraması bekleniyor.

Fabrikalar AVM oldu.

Kamuya ait işletmeler satıldıktan sonra, kapatılan fabrikaların değerli arazilerinde bugün AVM ve rezidanslar yükselirken, ihale kararı alınan 14 şeker fabrikasının da aynı akıbete uğraması bekleniyor.

Kamuoyunda büyük tepki çeken satış kararının ardından, şeker fabrikalarının da bugüne kadar pek çok örnekte olduğu gibi AVM ve rezidansa dönüşeceği endişesi yaşanıyor. Geçmişte, başta Et Balık Kurumu olmak üzere kamuya ait işletmeler satıldıktan sonra, pek çok fabrika kapatılarak, oldukça değerli olan arazileri üzerine AVM’ler, inşa edilmişti. Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Adana, Çanakkale gibi birçok ilde halen faaliyette bulunan AVM ve rezidansların arsaları üzerinde geçmişte kamuya ait fabrikalar bulunuyordu.

Tombik

SATILMADAN PROJE

14 şeker fabrikasının özelleştirmesine ilişkin alınan kararın ardından, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından, Türkşeker’e ait Tekirdağ’daki 13 bin metrekarelik alanda imar değişikliğine gidilmesi, fabrikaların üretim yerine imara açılacağının bir göstergesi olarak yorumlandı. Fabrika henüz satılmadan, arsasının, konut alanına dönüştürülmesine karar verildi. Fabrikayı satın alan şirket, buraya AVM ve lüks rezidans da dahil her türlü ticari yapı ve konut yapabilecek. Üstelik ÖYK imar değişikliğine itirazın önü de şimdiden kapattı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks