Huawei’ye uyguladığı yaptırımdan sonra, Google’ın zarar etmesi bekleniyor.

Huawei, Google'ı zarara uğratacak

Huawei, Google’ı zarara uğratacak.

Trump yönetimindeki ABD’nin, Huawei’ye uyguladığı yaptırımdan sonra, Google’ın zarar etmesi bekleniyor.

Çin ile ABD arasında ticaret savaşı, resmi olarak başladı.

Tombik

Ticaret savaşını başlatan adımlar Trump’ın, 8 Mart 2018 tarihinde ithal çelik ve alüminyuma, sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 ek gümrük vergisi getirileceğini duyurmasıyla başlamıştı.

Trump vergi uygulamasından önce Çin’in dev telefon markası Huawei’ye, android uygulamasını kapattırmasının ardından en büyük darbeyi vurmuş oldu.

Google-Huawei konusunda herkes Huawei’nin bu işten nasıl bir zararla çıkacağını düşünüyor olsa da Google da Huawei’nin lisansını askıya alarak büyük zarar görmüş durumda.

Google zararlı çıkacak

Huawei, dünyanın en fazla akıllı telefon satan ikinci şirketi konumunda bulunuyor ve dünya üzerinde aktif olarak kullanılan 500 milyon Huawei akıllı telefon bulunuyor. Birkaç yıl süren sirkülasyonun ardından Huawei’nin piyasadaki yüz milyonlarca telefonunda Google servisleri bulunmayacak ve Google, bu cihazlardan para kazanamayacak.

Google, Play Store üzerinden yalnızca 2018 yılında 7 milyar dolar gelir elde etti. Bu gelirin 388 milyon dolarını Huawei akıllı telefonlar oluşturuyordu. Nomura Instinet, Google’ın tüm zararının bundan ibaret olmayacağını öngörüyor. Huawei’nin Android lisansını askıya almanın Google’a faturası 425 milyon dolar olacak.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks