Google, Çinli Huawei ile anlaşmasını sınırlandırdı.

Huawei'nin yeni telefonlarında Android yazılımı güncellenemeyecek

Huawei’nin yeni telefonlarında Android yazılımı güncellenemeyecek.

Trump yönetiminin, kimi yabancı şirketlerin Amerikalı firmaların teknolojilerini kullanmasını yasaklayan kararının ardından Google, Çinli Huawei ile anlaşmasını sınırlandırdı. Böylece yeni Huawei telefonlarında Google’ın geliştirdiği Android yazılımı güncellenemeyecek ve Google uygulamaları kullanılamayacak. Şimdiki telefonlar bu hizmetlerden faydalanmayı sürdürecek.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, ulusal güvenlik riski teşkil ettiğine inanılan yabancı telekomünikasyon şirketlerinin Amerikalı firmaların teknolojilerini kullanmasını yasaklayan kararının ardından Google, Çinli Huawei şirketi ile anlaşmasını sınırlandırdı.

Tombik

Google’ın çatı şirketi olan Alphabet, Huawei ile yazılım, donanım ve teknik servis hizmetlerini içeren anlaşmayı indirgediğini açıkladı.

Alphabet’in aldığı karar gereği bundan sonraki Huawei telefonlarında Google’ın geliştirdiği Android yazılımı güncellenemeyecek; bu telefonların, uygulama yüklenmesini sağlayan Google Play, e-mail hizmeti Gmail ya da video uygulaması YouTube’a da erişimi olmayacak.

Şimdiki Huawei telefonlarında ise bu hizmetler olduğu gibi kullanılmaya devam edecek.

Reuters’a konuşan bir kaynak, Huawei’nin sadece Android yazılımının halka ve geliştiricilere açık olan hizmetlerini kullanmaya devam edebileceğini, diğer hizmetlerine erişimin kesileceğini söylemişti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks