Heraclion’da geçmişteki keşif dalışlarında bulunan antik bir eser.

Mısır’ın Atlantis’i Heracleion’da sualtı tapınağı

Mısır’ın Atlantis’i Heracleion’da sualtı tapınağı ve hazine dolu batıklar keşfedildi.

Heraclion’da geçmişteki keşif dalışlarında bulunan antik bir eser.

Dalgıçlar Mısır’ın Atlantis’i olarak adlandırılan kayıp şehir Heracleion’daki en önemli keşiflerinden birine imza atarak bir sualtı tapınağı keşfetti. Bir zamanlar antik dünyanın en yoğun limanlarından biri olan Heracleion, bugün Akdeniz’in 45 metre derinliğinde yatıyor. Dalgıçlar, yaklaşık 20 sene önce keşfedilen antik kentte yeni ve büyüleyici bir keşfe imza atarak bir sualtı tapınağının kalıntılarını buldu. Mısırlı ve Avrupalı dalgıçların gerçekleştirdiği keşif dalışlarında sualtı tapınağına ait birçok kalıntının yanı sıra madeni para ve mücevher ile dolu birçok batık bulundu. Heracleion’un keşif sürecindeki ilk dalışlarda yer alan Franck Goddio ve ekibi, “Amun Garp” adı verilen tapınağa ait sutünların yanı sıra, küçük bir Yunan tapınağına ait kalıntıları da ortaya çıkardı.

Tombik

Yıllar sonra keşfedilen kalıntılar ve hazineler, Heracleion’un deniz tabanındaki tortu ve kumların altında sakladığı gizem hakkında sadece bir ipucu veriyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks