Haberin haberini vermenin bir anlamı yok.

Maalesef kurulmuş olan sistemin dışına çıkamıyorsunuz.

Nasıl oluyor da bir olay olduğunda belirlenmiş olan haber ajansları o olay bölgesinde olabiliyorlar.

Önceden planlanmış haberleri anlıyoruz da ancak aniden meydana gelen olayların aynı haber ajansları tarafından anında duyurulması da ilginç bir konu.

Şöyle düşünmek gerekiyor; Bir olay olduğunda ilk önce kimin haberi olacak Alo 112, ondan sonra Polis ondan sonra Hastane…Demek ki bu kurumlarda haber ajansları için çalışan birileri var. Aksi durumda Haber Ajansı kurumlarının tüm dünyayı uydudan gözetlediğini düşüneceğim. Bu durum tartışmaya açık mı? bence açık. Çünkü Haber Ajanslarına haber uçuranlar para alıyor olabilir. Bu durum yasal mı? onuda kanunlara bakmak lazım. Tabi kanunlarda zaten bu sistemi kuranlar tarafından yazıldı. Ayrıca neden Türkiye de sadece bir kaç haber ajansı var. Neden başka haber ajansları kurulmadı veya kuruldu da büyümelerine mi izin verilmedi?

Tombik

Bu durum markete alış veriş yapmaya gitmeye benzedi. Markete gidiyorduk eskiden 2 tane marka vardı. Şimdi ise bir marka olan marketler var. Hep bir tane olsun… Hani demokrasi çoğulculukdu?… Bu hayata bakın her şey de bir teklik isteği var. Sebebi nedir? Tek adam, tek marka, tek dil, tek dine doğru götürülüyoruz. Demek ki demokrasinin sadece adı var.

Konu nereden geldi demokrasiye tabi ki çoğulculuktan bu gün maalesef haberleri geçen ajanslar çoğulcu değil. Bir iki tane olması çoğulcu olduğunu göstermez. 80 milyon nüfuslu bir ülkede 783 bin yüz ölçümü olan, 90 tane şehre sahip…bir ülkeyiz.

MAG

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks