Güneş te “koronal delik” olarak bilinen siyah bir boşluk oluştu.

Geçici olan bu boşluk, Dünya'ya doğru hızlı solar rüzgarlar gönderiyor.

Güneş’te ‘Dünya’nın 60 katı’ büyüklüğünde koronal delik açıldı.

1 Güneş’in ekvator kısmında “koronal delik” olarak bilinen siyah bir boşluk oluştu. Geçici olan bu boşluk, Dünya’ya doğru hızlı solar rüzgarlar gönderiyor.

  • DUVAR – Güneş’in yüzeyinde “koronal delik” olarak adlandırılan olağanüstü büyüklükte bir karanlık delik oluştu. LiveScience’ın haberine göre bilim insanları deliğin büyüklüğünü Dünya’nın 60 katı olarak açıkladı.

Dev kara delik, 2 Aralık’ta Güneş’in ekvatoruna yakın bir konumda ortaya çıktı ve sadece 24 saat içinde yaklaşık 800 bin kilometre genişliğe ulaştı. Spaceweather.com’a göre, kara delik 4 Aralık’tan beri doğrudan Dünya’yı hedef alıyor.

Gazeteoksijen’in aktardığına göre bu tür geçici delikler, Güneş’teki manyetik değişikliklerle ani bir şekilde ortaya çıkıyor ve yıldızın üst yüzeyindeki radyoaktif plazmanın uzaya fırlatılmasına neden oluyor. Bu durumda ortaya çıkan parçacıklar Güneş fırtınası olarak adlandırılıyor.

Güneş lekelerinden farklı olarak, koronal delikler çevre plazmadan daha soğuk ve daha düşük yoğunluğa sahip oldukları için koyu lekeler olarak görünür ayrıca, bu delikler sadece ultraviyole ışıkta gözlemlenebilir.

Detaylar, Haber Linki

80%
Awesome
  • Design

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks