Google X’in eski yöneticisi Mo Gawdat.

Dünya'dan gizli yürütülen çalışmalar.

Google’nin eski yöneticisi Dünya’dan gizli yürütülen çalışmayı açıkladı: Robotlar kıyameti getirecek.

Google X’in eski yöneticisi Mo Gawdat, yapay zeka hakkında ağızları açık bırakacak itiraflarda bulundu. Mo Gawdat, insanların kendi eliyle ürettiği robotların kıyameti getireceğini söyledi. Gawdat, yapay zeka ürünlerin, çocukların 2 yılda yapabileceği hareketleri de kısa sürede yaptıklarını dile getirdi.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yapay zeka ürünleri de giderek hayatımızda daha fazla yer almaya başlıyor. Fakat yapay zeka ile ilgili, endişeler de ciddi boyutlarda. Google X’in eski yöneticisi Mo Gawdat, yapay zekalarla ilgili ağızları açık bırakacak cinsten itiraflarda bulundu.

ARAŞTIRMALAR GİZLİ TUTULUYOR

X Development, eski adıyla Google X, Google’ın 2010 yılında kurduğu bir yapay zeka araştırma tesisi. Şu anda Alphabet’in yan kuruluşu olan şirket, yarı gizli bir şekilde araştırma ve geliştirme faaliyetleri sürdürüyor. Kurulduğu yıllarda kuruluşun işletme yöneticiliğini üstlenen Mo Gawdat, The Times’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“İNSANLIĞIN SONUNU GETİREBİLİR”

Eski yönetici, Terminatör filmindeki Skynet gibi insanlığın sonunu getirecek bir yapay zekaya vurgu yaptı. Bilim kurgu filmlerinde sıkça gördüğümüz, bir yapay zeka (AI) türü olan yapay genel zekanın (AGI) kaçınılmaz olduğunu düşünüyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks