Gece yarısına doğru dünyayı vuracak şiddetli bir güneş fırtınası.

Büyük bir güneş fırtınası.

Bugün Dünya’yı vuracak ‘büyük bir güneş fırtınası’ internet kesintilerine yol açabilir.

  • Hava olayları uzmanları, TSİ ile gece yarısına doğru dünyayı vuracak şiddetli bir güneş fırtınasının İnternet, radyo ve GPS hizmetlerinde sorunlara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Uzay hava durumu fizikçisi Dr. Tamitha Skov, koronal kütle atımı (CME) olarak da bilinen ‘güneş fırtınası’nın, Dünya’nın manyetik alanına müdahale edebileceğini, bunun da dünyanın bazı bölgelerinde GPS, radyo ve İnternet gibi iletişim hizmetlerini etkileyebileceğini; ayrıca göz kamaştırıcı kuzey ışıklarını tetikleyebileceğini söyledi.

Tombik

G3+ KOŞULLARI NEDİR?

Benzer Haber
1 4.596
  • Güneş fırtınaları birden beşe kadar derecelendirilir ve beş en şiddetli derecedir.

G3 derecelendirmesi, güneş fırtınasının uydu navigasyonu ve radyo navigasyonu için sorunlara neden olacak kadar güçlü olabileceği anlamına gelir.

  • Yourweather.com’a göre bir G3 güneş fırtınası, “Elektrik şebekelerinde güç dalgalanmalarına, elektrik şebekesi kontrolünde zorluklara, uydu navigasyonu üzerinde etkilere ve normalden daha düşük enlemlerde görülebilen kuzey ışıklarına neden olabilir.”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks