Fransız mucit Franky Zapata, Flyboard adını verdiği uçan kaykayı.

Son dakika… Uçan kaykayla tarih yazdı: Bu bir rekor

Uçan kaykayla tarih yazdı: Bu bir rekor.

Fransız mucit Franky Zapata, Flyboard adını verdiği uçan kaykayı ile bugün yeniden rekor denemesi yapıyor…

Geçtiğimiz haftalarda Sangatte bölgesinden havalanarak Manş Denizi’ni geçmeyi amaçlayan Zapata’nın bu hayali kelimenin tam anlamıyla suya düşmüştü. Fransız mucit bugün rekor denemesi için tekrar havalandıktan 20 dakika sonra hedefine vardı. Böylelikle Zapata bir ilke de imza attı.

Tombik

Fransa’da Bastille Günü’nde düzenlenen askeri korteje uçan kaykayla katılarak dikkatleri üzerine çeken Fransız mucit Franky Zapata, geçtiğimiz haftalarda başarısız olduğu rekor denemesini gerçekleştirmek için bugün yeniden havalandı.

Fransız mucit bu sefer Manş Denizi’ni geçmeyi başararak İngiltere’ye iniş yaptı.

Fransız mucit Franky Zapata, Flyboard adını verdiği uçan kaykayı.

Manş Denizi’ni geçmeyi hedefleyen Zapata bugün Fransa’nın Sangatte sahillerinden havalandı. Yaklaşık 20 dakika sürmesi beklenen yolculuğun ortasında yakıt ikmali yapacak. Geçtiğimiz sefer gerçekleşen denemede Zapata, yakıt ikmali yapılacak bota doğru iniş yapamamış ve hayalleriyle birlikte suya gömülmüştü. Yetkililer Zapata’nın bu seferki yakıt ikmal gemisinin daha büyük olduğunu duyurdu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks