Fransa ve Bosna Hersek’ten sonra şimdi de Rusya’dan kırmızı et satın almaya dönük hazırlıklara başladı.

Türkiye Rusya’dan kırmızı et alacak.

Türkiye, daha önce et ithalatı gerçekleştirdiği Polonya, Fransa ve Bosna Hersek’ten sonra şimdi de Rusya’dan kırmızı et satın almaya dönük hazırlıklara başladı.

Türkiye, et ithalatını gerçekleştirdiği Polonya, Fransa ve Bosna Hersek’ten sonra şimdi de Rusya’dan kırmızı et ithalatı almaya hazırlanıyor. Rusya Tarım Bakanı Aleksander Tkaçev’in Rus şirketlerinin ürettiği kırmızı et, süt ve deniz ürünlerinin Türkiye’ye ihracatının en yakın zamanda başlamasını beklediklerini söylemesi, sektörde tepkiye yol açtı. Türkiye ile Rusya’nın 2015’te yaşadığı uçak krizinin ardından Rusya’nın Türk ürünlerine getirdiği yasağı gevşetmesinin birtakım zorunluluklar yarattığına dikkat çeken TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, bu zorunluluklardan birinin Türkiye’nin Rusya’dan kırmızı et ithal etmesi olduğunu dile getirdi. Bu zorunlulukla Rusya’dan temin edilecek kırmızı et ithalatının ilk kez yaşanacağını ifade eden Atalık, “Bu ithalatın kısa dönemle kalacağını da sanmıyorum. Çünkü hayvancılık politikamız üretmeye değil; ithal etmeye dayalı. Rusya’nın fazlalık teşkil eden tüm etlerini satın alıncaya kadar devam edecektir” dedi.

Tombik

Çözüm değil

2017’deki kırmızı et ithalatının tamamının Polonya’dan yapıldığını hatırlatan Atalık, Türkiye’de tüketime yetecek kadar et üretimi yapılamayıp, çözümün ithalatta bulunmasını eleştirdi. Atalık, “Türkiye, gerek canlı hayvan ithalatı gerekse kırmızı et ithalatında tüm dünya ülkelerini araştırıyor, ithal etmekte zorlanmıyor. Görünen o ki alım yapılan ülkelere şimdi de Rusya dahil edilmiş. Fakat üreticiyi zora sokan bu hayvancılık politikası nereye kadar devam edecek?” diye konuştu.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks