Federal Meclis’te 2016’da kabul edilen Ermeni tasarısında yer alan “soykırım” tanımına ilişkin açıklama yaptı.

Kararımız hukuki değil siyasiydi.

Alman hükümetinden soykırım itirafı! ‘Kararımız hukuki değil siyasiydi’.

Alman hükümeti, Federal Meclis’te 2016’da kabul edilen Ermeni tasarısında yer alan “soykırım” tanımına ilişkin açıklama yaptı.

Alman hükümeti, Federal Meclis’te 2016’da kabul edilen Ermeni tasarısının içerisindeki ”soykırım” tanımının ‘hukuki değil, siyasi bir tanım’ olarak kullanıldığını açıkladı.

Tombik

Alman meclisinde Sol Parti soru önergesinde, Federal Meclis kararındaki “soykırım” tanımına atıfta bulunarak, “Hükümet bu değerlendirmeyi paylaşıyor mu?” sorusunu yöneltti.

Siyasi tanım

Hükümet ise yanıtında, “Buradaki ifadeler, 1915-1916 yıllarında yaşananlara ilişkin hukuki bir tanım değil siyasi bir tanım olarak anlaşılmaktadır” dedi, bu dönem yaşananların araştırılması ve değerlendirilmesinin “bağımsız bilim insanlarının görevi” olduğunu savundu.

Sol Parti’nin ayrıca hükümete, 2016’dan bu yana hükümetin, bakanların, resmi makamların, konuşmalarında, resmi belgelerde, açıklamalarda 1915’de yaşananlar için “soykırım” ve “jenosit” tanımlarını kullanıp kullanmadıklarını da sordu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks