Almanya’da yaşayan Türklerin çifte vatandaşlığı kaybedebileceğinin sinyali geldi.

Türkler Çifte Vatandaşlığı Kaybedebilir.

Merkel’in Veliahtından Korkutan Haber: Türkler Çifte Vatandaşlığı Kaybedebilir.

Merkel’in, bulunduğu partinin liderliğini yapmayacağını söylemesinin ardından koltuğuna aday olan tek kadın Kramp-Karrenbauer, Almanya’da yaşayan Türklerin çifte vatandaşlığı kaybedebileceğinin sinyalini verdi.

Merkel’in, bulunduğu partinin liderliğini yapmayacağını söylemesinin ardından koltuğuna aday olan tek kadın Kramp-Karrenbauer, Almanya’da yaşayan Türklerin çifte vatandaşlığı kaybedebileceğinin sinyalini verdi. Siyasetçi, “Türkiye, ülkedeki vatandaşların kendi tarafında olmasını istiyor. Eğer bu durum devam ederse çifte vatandaşlık amacını yitirmiş olur. Bu sistemin nasıl biteceğine dair konuşmamız gerekiyor” dedi.

Tombik

MERKEL’İN KOLTUĞUNA ADAY OLAN TEK KADIN

Geçtiğimiz haftalarda Alman siyasetinde adeta deprem yaşandı. Almanya’nın başbakanı ve uzun yıllar boyunca Hıristiyan Demokrat Parti’yi yöneten Angela Merkel, partinin liderliğini daha sonra yapmayacağını açıklamış ve Alman siyasetinde bütün gözler Merkel’in koltuğuna dikilmişti. Adaylar arasında dikkat çeken isimlerden birisi de şu ana kadar adaylığını duyuran tek kadın olan Annegret Kramp-Karrenbauer. Bild am Sonntag’ın yaptığı ankete göre oyların yüzde 32’sini alan, ARD tarafından yapılan anket çalışmasında ise oyların %46’sını alan ve 7 Aralık’ta gerçekleşecek parti kongresinde seçilme ihtimali olan Kramp-Karrenbauer, ülkenin çok okunan dergilerinden Spiegel’e konuştu.

Detaylar HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks