F-16 tipi savaş uçağı düştü.

Nevşehir’de F-16 savaş uçağı düştü.

Nevşehir’in Gülşehir ilçesi Ovaören köyü yakınlarındaki dağlık alana F-16 tipi savaş uçağı düştü. Şiddetli bir patlamanın ardından alevlerin yükseldiği olay yerine çok sayıda arama-kurtarma ve sağlık ekibi gönderildi. Yapılan çalışmanın ardından şehit olan pilotun naaşına ulaşıldı.

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait eğitim amaçlı F-16 savaş uçağı, Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören köyü yakınlarında dağlık bir alanda düştü. Havada ikmal görevi için kalktığı sanılan F-16’nın düşmesi sırasında şiddetli bir patlama oldu ve ardından bölgeden alevler yükseldi. Çevrede bulunan köylüler patlama sesi ve ardından alev topu gördüklerini belirterek, jandarma ve polise ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgeye arama ve kurtarma ile sağlık ekipleri sevk edildi.

Tombik

PİLOT ŞEHİT OLDU

Kısa sürede uçağın enkazının bulunduğu bölgeyi ulaşan ekipler bir pilotun şehit olduğunu belirledi. 500 metre karelik bir alana yayılan uçağın enkazının bulunduğu bölge jandarma tarafından güvenlik çemberine alındı. Şehit pilotun naaşı ise hastaneye kaldırıldı. Uçağın enkazında inceleme yapacak olan kaza-kırım ekibinin Eskişehir’den Nevşehir’e doğru hareket ettiği açıklandı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks