Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 334 ton altın rezervi tespit edildiğini açıkladı.

Bakan Dönmez: Tam 334 ton altın tespit edildi

Bakan Dönmez: Tam 334 ton altın tespit edildi.

Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 334 ton altın rezervi tespit edildiğini açıkladı.

Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2020 bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamada ‘’Son yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde 3,4 milyar ton kömür, 334 ton altın, 5 milyon ton kurşun-çinko, 4,2 milyon ton bakır, 1,6 milyar ton demir, 51 milyon ton krom, 1,3 milyar ton feldispat, ve 15 bin ton uranyum rezervi tespit edildi.’’ dedi.

Tombik

Bakan Dönmez, KKTC açıklarında derin deniz gemileri Fatih ve Yavuz ile petrol-doğalgaz sondaj çalışmalarının devam ettiğini de belirterek ‘’Karpaz ve Güzelyurt bölgesi taranıyor, 5 kuyu açacağız ve varsa mutlaka bulacağız” dedi ve şunları söyledi:

“SİSMİK ARAMALAR YÜRÜTÜYORUZ”

“Doğu Akdeniz havzası, önemli bir doğal gaz rezervine sahiptir. Buradaki arama faaliyetleri uluslararası hukuktan kaynaklı haklarımıza dayanmaktadır. KKTC halkının çıkarlarını da korumak adına sondaj faaliyetlerimiz kararlılıkla devam ettirilecektir. Sismik araştırma gemilerimiz Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis ile denizlerimizde detaylı sismik aramalar yürütüyoruz. Bugüne kadar, Doğu Akdeniz’de 37 bin km2 3 boyutlu sismik veri toplandı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks