Dünyanın en zengin bölgelerinden biri olan Basra Körfezi’nde corona virüsü salgınının etkisi sert oldu.

Körfez’de tersine göç başladı, nüfus yüzde 10 düşebilir.

Körfez’de tersine göç başladı, nüfus yüzde 10 düşebilir.

Dünyanın en zengin bölgelerinden biri olan Basra Körfezi’nde corona virüsü salgınının etkisi sert oldu. Son yıllarda Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn ve Umman’ın büyük projeleri ve yüksek maaşlar, batılı uzmanlar için cazibe merkezi haline gelmelerini sağlamıştı. Ancak salgının ekonomiyi vurmasıyla her şey durdu. Göçmen işçilerin birer birer ülkelerine dönmesi nedeniyle Körfez ülkelerinin nüfusunda yüzde 10’a ulaşan düşüşler bekleniyor.

Körfez’in petrol zengini 6 ülkesi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman, son yıllarda göçmen işçilerin cazibe merkezi haline gelmişti. ABD ve Avrupa’dan uzmanları, yüksek maaşlarla önemli projelerde görevlendiren bu ülkeler, corona virüsü salgınından sert etkilendi.

DEV PROJELER BİRER BİRER DURDU

Bloomberg’de yer alan habere göre, Körfez ülkeleri için işler tersine dönmeye başladı. Avrupa’nın önde gelen analiz kuruluşlarından Oxford Ekonomi’nin hazırladığı raporda, petrol fiyatlarının düşmesiyle birlikte bu ülkelerdeki dev projelerin birer birer durduğu belirtildi. Bunun sonucu olarak, yüksek maaşlarla Körfez ülkelerine gelen batılı uzmanlar birer birer buralardan ayrılmaya başladı.

Detaylar, Haber Linki

Anlamlara Anlam Katan Sözler

anlamlı sözler ve cümleler

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks