Dünya Sağlık Örgütü’nden Dr. Vladimir Poznyak, sigara, alkol, madde ve oyun bağımlılığı.

300 milyon oyun bağımlısı 283 milyon alkolik bulunuyor.

300 milyon oyun bağımlısı 283 milyon alkolik bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nden Dr. Vladimir Poznyak, sigara, alkol, madde ve oyun bağımlılığına ilişkin yapılan son araştırma sonuçlarını paylaştı.

Dünya Sağlık Örgütü’nden Dr. Vladimir Poznyak, sigara, alkol, madde ve oyun bağımlılığına ilişkin yapılan son araştırma sonuçlarını paylaştı. Dünyada 15 yaş üstü 2.3 milyar kişi alkol tüketiyor. 283 milyon da alkolik var. 1.1 milyar kişi sigara içiyor. 300 milyon oyun bağımlısı bulunduğu tahmin ediliyor.

Tombik

Yeşilay’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Ruh Sağlığı ve Madde Bağımlılığı Anabilim Dalı’nda Madde Bağımlılığı Yönetimi Koordinatörü Dr. Vladimir Poznyak, Milliyet’e bağımlılık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sigara, alkol, madde ve oyun bağımlılığına yönelik yapılan son araştırma sonuçlarını paylaşan Dr. Poznyak, dünya genelinde 15 yaş üstü 2.3 milyar kişi alkol kişinin alkol tükettiğini, 283 milyon alkolik bulunduğunu söyledi. Sigara içenlerin sayısının 1 milyar 100 milyonu aşmış durumda olduğuna dikkat çeken Poznyak dünya genelinde bağımlı kişi sayısına ilişkin şu rakamları verdi:

“Nikotin krizine girecek kadar ağır sigara bağımlısı olanların sayısı ise 360 milyon. Alkol psikoaktif maddeler arasında yüzde 43 ile en çok tüketilen ürün. Global ölçekte madde bağımlılarının sayısı 35 milyona yaklaştı. Her yıl dünya genelinde 3 milyon kişi alkole bağlı sağlık sorunlarından, 7 milyon kişi sigaradan, 500 bin kişi de uyuşturucudan ölüyor.”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks