Dört kişinin öldüğü olayın ardında çok sayıda soru işareti var

Osmangazi Üniversitesi’nde dört kişiyi katleden...

Muhbir katil hep korunmuş.

Dört kişinin öldüğü olayın ardında çok sayıda soru işareti var… Osmangazi Üniversitesi’nde dört kişiyi katleden Volkan Bayar ve eski eşi Aylin Bayar’ın özgeçmişleri şaibelerle dolu. Çift, Denver Üniversitesi’nden atılmış, yurtdışı eğitimleri için aldıkları burs, MEB’de kayıtlı değil. Bayarların diplomasız nasıl üniversiteye kabul edildiği de anlaşılamadı. Çift, 7 Temmuz 2011’de Türkiye’ye dönmesine rağmen MEB’den yurtdışı burslarını almaya devam etti. Birçok akademisyeni sudan nedenlerle okuldan atan üniversite yönetimi ve YÖK, katil zanlısı Volkan Bayar hakkındaki birçok şikâyeti dikkate almadı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde katledilen 4 akademisyen dün “Rektör istifa”, “Asıl FETÖ’cüler burada”, “Vicdanlarınızda boğulacaksınız” sloganları ile üniversitelerinden uğurlandı. Saldırıda öldürülen Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Arş. Gör. Yasir Armağan’ın cenazelerinin otopsi işlemleri dün sabah saatlerinde tamamlandı. Daha sonra saat 11’de cenazeler polisin geniş güvenlik önlemleri eşliğinde üniversite rektörlüğünün önüne getirildi. Uğurlama töreninde katledilenlerin yakınları ve akademisyenler gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi.

Tombik

‘Kardeşim öldürtüldü’

Cenazelerin alınması sırasında Mikail Yalçın’ın babası Ömer Yalçın ve ağabeyi Habil Yalçın, üniversite yönetimine tepki gösterdi. Habil Yalçın, “Kardeşim öldürülmedi, öldürtüldü. Vicdanınızda boğulacaksınız” diye bağırdı. Rektör Hasan Gönen, törene gelmesi ile birlikte, “Rektör istifa. Asıl FETÖ’cüler burada” sloganları ile karşılaştı. 4 akademisyenin cenazeleri Türk Bayrağına sarılı olarak Rektörlük binasına getirildi.

Vatandaşlık göreviymiş!

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks