Dondurulmuş gıdaları sıkça tüketiyorsanız içeriğimizi dikkatle okuyun.

Dondurulmuş Gıda Tüketiyorsanız Dikkat! Kansere Sebep Oluyor.

Dondurulmuş Gıda Tüketiyorsanız Dikkat! Kansere Sebep Oluyor.

Dondurulmuş gıdaları sıkça tüketiyorsanız içeriğimizi dikkatle okuyun. Bu besinleri yemek kalp-şeker hastalığına ve hatta vücuttaki hücrelerin tahrip olmasına neden olabilir. Peki, bu olası sağlık tehlikeleri ve dondurulmuş gıdaları tüketmenin kötü etkileri nelerdir?

Kalp hastalığı

Tombik

Dondurulmuş besinler, Trans yağlar bakımından zengindir. Bu durum, kalp hastalığına yakalanma riskinizi arttırır ve ayrıca tıkalı arterlere katkıda bulunur. Trans yağlar kolesterol seviyelerini yükseltir. Bazen donmuş öğünler normalde eklenenden daha fazla tuz içerir, bu da kolesterol seviyenizi yükseltirken kan basıncınızı da yükseltir.

Tansiyonu yükseltir

Dondurulmuş besinler vücudunuz üzerinde çok çeşitli etkileri olan farklı tiplerde koruyucular içerir. Şekeri veya tuzu yüksek olan donmuş yiyecekler kan basıncını olumsuz yönde etkileyebilir ve hipertansiyon gibi, daha ciddi koşullara yol açabilecek kan basıncı yükselmelerine neden olabilir. Birçok çalışma, kanın kan basıncı seviyelerinin belirlenmesinde önemli bir rol oynadığını gösterir.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks