Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan ziyaretinde Papa Franciscus ile Kudüs meselesini ele alacak.

Vatikan’da gündem Kudüs.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan ziyaretinde Papa Franciscus ile Kudüs meselesini ele alacak. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı sonrasında Papa ile 2 defa telefon görüşmesi yapan Erdoğan, Franciscus’un Kudüs konusundaki tavrından duyulan memnuniyeti iletecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yılın ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştireceği Vatikan’da Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile “Kudüs” meselesini ele alacak. Erdoğan, Papa Francis’in davetlisi olarak 4-5 Şubat’ta Vatikan’a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Tombik

AJANDASI KALABALIK

Erdoğan’ın Papa ile görüşmesinde, Türkiye-Vatikan ilişkileri, Kudüs’le ilgili gelişmeler, bölgesel sorunlar, Suriye’de yaşanan insanlık trajedisi, terör, yabancı ve İslam düşmanlığıyla mücadele gibi konular ele alınacak. Erdoğan, Türkiye’den Vatikan’a 59 yıl aranın ardından Cumhurbaşkanı düzeyinde ikinci ziyareti gerçekleştirecek. Papa ise 28 Kasım 2014’te Türkiye’ye yaptığı resmi ziyaretiyle “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlanan ilk lider” olmuştu. Vatikan’da Erdoğan, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etme ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararından sonra telefon diplomasisi yürüttüğü liderlerden olan Papa’ya, “Kudüs” tavrından dolayı teşekkürlerini iletecek.

TELEFON DİPLOMASİSİ

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks