Çinli bilim insanları, bugüne dek görülmemiş bir büyüklükte yıldız kara delik keşfettiler.

Var Olamayacağı Düşünülen Boyutta Bir Yıldız Kara Delik Keşfetti.

Bilim İnsanları, Var Olamayacağı Düşünülen Boyutta Bir Yıldız Kara Delik Keşfetti.

Çinli bilim insanları, bugüne dek görülmemiş bir büyüklükte yıldız kara delik keşfettiler. Bu keşif, mevcut verilerin yeniden değerlendirilmesini gerektiriyor çünkü keşfedilen yıldız kara deliğin kütlesi, Güneş kütlesinden tam 70 kat büyük.

2019 yılı, uzay ve uzay teknolojileri konusunda bir hayli hareketli geçti. Bilim insanları, ilk kez bu yıl bir kara deliğin fotoğrafını çekme ve gösterme imkanı yakalarken uzay turizmi üzerinde çalışan SpaceX de yaptığı çalışmalarla ciddi bir yol kat etti. Bilim insanları şimdi, 2019 yılına damga vuracak yeni bir keşifte bulundular. Bu keşif, bugüne dek görülen en büyük yıldız kara deliği temsil ediyor.

Tombik

Bilim insanlarının bugüne kadarki tahminleri, yıldız kara deliklerin büyüklüğünün Güneş kütlesinin 20 katı kadar büyük olabileceği yönündeydi. Ancak keşfedilen yeni yıldız kara delik, Güneş kütlesinden tam 70 kat daha büyük. Çinli bilim insanları tarafından keşfedilen bu yıldız kara delik, bugüne dek bilinen tüm tahmin ve verilerin yeniden değerlendirilmesine neden olacak gibi görünüyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks