Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayvan ithalatının yasaklandığını açıklamıştı…

Koronavirüs gölgesinde büyük hayvan sevkiyatı

Koronavirüs gölgesinde büyük hayvan sevkiyatı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayvan ithalatının yasaklandığını açıklamıştı…

Hayvan ithalatının yasak olduğu ve Türkiye’nin gündemini tamamen koronavirüsün oluşturduğu bir dönemde Brezilya’dan sessiz sedasız 10 bin baş besilik hayvan ithalatı yapıldı. İthalatı yapan firma, kendisine sağlanan bu ayrıcalıktan dolayı büyük bir rant elde etmiş olurken, koronavirüsten dolayı her bakımdan tedbirlerin artırıldığı bir dönemde bu ithalatın yapılması dikkat çekti.

Tombik

YÜZLERCE TIR’LA ÇİFTLİĞE TAŞINDI

* Polaris 2 isimli gemi Brezilya’dan yüklediği yaklaşık 10 bin başlık besilik hayvanı Pazar akşamı İskenderun Limanı’na indirdi. İskenderun Limanı’nda yüzlerce TIR’a yüklenen hayvanlar, ithal eden et firmasının Şanlıurfa’daki çiftliğine taşındı. Hayvanların gemiden TIR’a yüklenmesi sırasında hiçbir görüntü alınmasına ise müsaade edilmedi.

Türkiye, koronavirüs salgınından dolayı hafta sonu hayatın durduğu bir dönemde büyük bir hayvan sevkiyatına sahne oldu. Koronavirüsün yayılma hızı en yüksek olan ülkeler arasında bulunan Brezilya’dan ithal edilen yaklaşık 10 bin baş besilik hayvan Pazar akşamı İskenderun Limanı’nda indirilerek yüzlerce TIR’larla Şanlıurfa’ya taşındı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks