Corona virüsü nedeniyle panik halindeyken yeni bir salgın da Nijerya’da ortaya çıktı.

Nijerya'da Ortaya Çıkan Lassa Virüsü Nedir? Nasıl Bulaşıyor?

Nijerya’da Ortaya Çıkan Lassa Virüsü Nedir? Nasıl Bulaşıyor?

Dünya, Çin’de ortaya çıkan Corona virüsü nedeniyle panik halindeyken yeni bir salgın da Nijerya’da ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl 170 kişinin hayatını kaybettiği salgın, bu yıl ise 41 kişinin ölümüne yol açmış durumda. Özellikle Afrika ülkelerinin, bu salgın için dikkatli olmaları gerekiyor.

Tombik

Tüm dünya Çin’de ortaya çıkan ve dünyanın pek çok yerine yayılan Corona virüsünü konuşurken şimdi de Nijerya’dan gelen bir haber, insanları panikletti. Nijerya’da 41 kişinin hayatına mal olan ve farklı ülkelerde de görülmeye başlanan lassa ateşi hastalığı da tıpkı Corona virüsü gibi uzunca bir süre gündemi meşgul edecekmiş gibi görünüyor.
Lassa ateşi hastalığına neden olan şey de “Lassa” olarak adlandırılan bir virüs. Virüs için bölgede gerekli önlemler alınmaya çalışıyor olsa yeni bir salgının daha habercisiymiş gibi görünüyor. Çünkü yaşanan olaylar ve uzmanların açıklamaları, insanların Corona’dan sonra şimdi de Lassa konusunda dikkatli olmaları gerektiğini gösteriyor.

Lassa virüsü

Lassa ateşi nedir?

Aslına bakacak olursak Lassa ateşi, geçmiş dönemlerde de görülmüş olan bir hastalık. İlk kez 1969 yılında yine Nijerya’da görülmüş olan hastalık; Liberya, Gana ve Togo gibi ülkelerde de ortaya çıkabiliyor. Nijerya’nın en büyük problemlerinden bir tanesi olan lassa ateşi hastalığı, geçtiğimiz yılki salgında 170 kişinin hayatına mal olmuştu.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks