Cihazlarla 300 kişinin kart bilgilerini kopyalayarak milyonluk vurgun yapan 14 kişi tutuklandı.

Milyonluk vurgun

Milyonluk vurgun.

Yazılımı değiştirilmiş POS cihazları ve bankamatiklere yerleştirdikleri cihazlarla 300 kişinin kart bilgilerini kopyalayarak milyonluk vurgun yapan 14 kişi tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mağdurların kredi kartlarının kopyalanıp hesaplarının boşaltıldığı şikayeti üzerine çalışma başlattı. Ekipler, Romanyalı iki şüphelinin de bulunduğu dört şebekeyi takibe aldı.

Tombik

Şebekelerden birinin, restoranlara motokurye olarak eleman yerleştirdiği, bu elemanlara yazılımı değiştirilmiş kart kopyalayan POS cihazları verdiği, elemanların da müşterilerin kartlarını cihazlarda kopyaladıkları tespit edildi. Bu yöntemle 100’e yakın vatandaşın kartını kopyalayan şebekenin beş üyesi gözaltına alındı.

‘Hediye kazandınız’

İkinci operasyon ise internet üzerinden kart kopyalayan şebekeye oldu. Oltalama adı verilen yöntemle, internette bulunan banka ve alışveriş sitelerinin kopyasını yapıp sosyal medya üzerinden “Hediye kazandınız”, “Düşük krediye hak kazandınız” gibi reklamlar gönderen üç kişilik şebekenin gönderilen reklama inanarak, linki tıklayan vatandaşların hesap bilgisi ve şifrelerini kopyalayıp ardından hesapları boşalttıkları belirlendi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks