C-metallidurans bakterisi.

Altın külçe üreten bakteri keşfedildi.

C-metallidurans bakterisi üzerinde araştırma yapan bilim insanları, bakterinin atığını incelediklerinde şoka döndü. İnceledikleri bakteri resmen külçe altını bünyesinden dışarı atıyordu.

​C-metallidurans adındaki bakteri zehirlenmemek için külçe altın üretiyor.

Tombik

C-metallidurans bakteri üzerinde araştırma yapan bilim insanları gördükleri ile şaşkına uğradı. Çok sayıda ağır metalin bulunduğu topraklarda yaşayan çubuk şeklindeki bakteri toprakta bulunana ağır metalleri sindirerek hayatına devam ediyor. Lakin sindirdiği meralleri dışarı attığında ise akıllara durgunluk veren nanometre boyutunda külçeler ortaya çıkıyor.

Altın ve bakır madeni sıradan canlıların bünyesine fazla alındığında canlının zehirlenmesine neden oluyor. Fakat bu bakteri vücuda alınması zor bir formda olan bakır ve altın metalini bir dizi kimyasal süreçten geçirerek vücudunun iç kısımlarına kadar alınabilecek bir forma dönüştürüyor. Vücuda alınan bu metaller ise fazla biriktiğinde CupA enzimi tarafından dışarı atılıyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks