Haber Veriyoruz
Güncel Haber Yayın ve Yorum Sitesi

Bilim dünyasının prestijli kurumlarının desteğiyle gerçekleştirilen 10 yıllık çalışma.

81 ilden 4 bin kişinin DNA’sı incelendi.

462

Türkler en çok bu millete benziyormuş! 81 ilden 4 bin kişinin DNA’sı incelendi.

Bilim dünyasının prestijli kurumlarının desteğiyle gerçekleştirilen 10 yıllık çalışma, Türk toplumunun genetik yapısına ışık tutuyor. Türkiye’de ve dünyadaki prestijli kurum ve bilim insanlarının araştırmaları sonucunda, Türklerin genetik haritası çıkarılarak DNA’sının en çok benzediği ülkeler belirlendi.

Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü liderliğinde yürütülen ve Koç Üniversitesi Suna İnan Kıraç Vakfı, Sağlık Bilimleri, Rockefeller, Yale, Cardiff ve Icahn School of Medicine gibi prestijli kurumların desteğiyle gerçekleştirilen 10 yıllık çalışma sonucunda, Türk toplumunun genetik yapısı araştırıldı.

Türkiye’nin 81 ilinden 4 bin kişinin DNA’sının incelendiği araştırma, Türk toplumunun yüksek genetik çeşitlilik gösterdiğini ve Balkanlar, Kafkaslar ile Ortadoğu toplumlarıyla genetik benzerlikler taşıdığını ortaya koydu.

Araştırmayı yöneten Prof. Dr. Tayfun Özçelik, Türk toplumunun genetik açıdan hem doğu hem batı toplumları arasında köprü işlevi gördüğünü belirtti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks