Aytaç Durak, beş dönem Adana Belediye Başkanlığı daha önce de iki dönem belediye meclis üyeliği yapmıştı.

AKP’li başkanlar açıkları olduğu için istifa ettirildi.

Aytaç Durak, beş dönem Adana Belediye Başkanlığı daha önce de iki dönem belediye meclis üyeliği yapmıştı. 6 ayrı siyasi partiden 7 defa seçime girip kazanan Durak, AKP’li belediye başkanlarının istifasıyla ilgili konuştu.

25 yıl belediye başkanlığı yapan Durak, İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarının istifalarının arkasında ‘açıklarının bulunmasının’ yattığını öne sürdü. Hem AKP’nin hem MHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Durak, “Tayyip Erdoğan’ı da Devlet Bahçeli’yi de yakından tanırım. Cumhurbaşkanlığı seçimini 2019’da değil, bu yıl yapacaklar” iddiasında bulundu.

Tombik

Aytaç Durak, Ankara Temsilcimiz Saygı Öztürk’e konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaseti ‘anketlerden okuduğunu’ belirten ve bunların sonuçlarına göre yol haritası çizdiğini kaydeden Durak, Cumhurbaşkanlığı seçiminin öne alınacağının önemli işaretleri olduğunu belirtti. Durak, SÖZCÜ’nün sorularını şöyle cevaplandırdı:

– Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılının 3 Kasım’ını seçimler için hedef gösteriyor ama Türkiye’yi bu yaz seçime götürecek. Anayasanın ilgili maddesi de Meclis’e bu yetkiyi veriyor.

– MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşık iki yıl varken niye konuşuyor? Partisini diri tutup seçime hazırlıyor. Tayyip Bey’in ‘Bu yıl seçim yok’ demesine rağmen onun önünü açıyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks