Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Mor Beyin” kumpası.

Devletin KHK kaosu… 100 bin kişinin hak ihlali iddiası hâlâ cevapsız.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Mor Beyin” kumpasını tespit etmesinden 15 gün sonra devlet, “pardon ”diyerek KHK iadelerini gerçekleştirdi. Ancak çoğu hakkında hiçbir iddia bulunmayan yaklaşık 100 bin kişinin hak ihlali iddiası aylardır ne AİHM, ne Anayasa Mahkemesi ne de OHAL Komisyonu’ndan karşılık buldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Mor Beyin” kumpasını tespit etmesinden 15 gün sonra devlet “pardon” diyerek KHK iadelerini gerçekleştirdi. Ancak yaklaşık 100 bin kişinin hak ihlali iddiası aylardır ne Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden, ne Anayasa Mahkemesi’nden ne de OHAL Komisyonu’ndan karşılık buldu. Savcılıklardan haklarındaki iddialara ilişkin takipsizlik kararı alanlar için bile bir adım atılmadı. Öğretmen Semih Özakça’nın iadesi, hakkındaki tüm iddialardan beraat etmesine karşın gerçekleşmedi. Takipsizlik ve beraat kararlarına ilişkin idari bir adım atılmazken, haklarında hiçbir adli işlem yapılmayanlar da OHAL komisyonu kararını veya KHK’yi bekliyor.

Tombik

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 bin 480 kişinin Mor Beyin uygulaması üzerinden istemleri dışında ByLock’a yönlendirildiğini, 27 Aralık 2017’de tespit etti. Savcılık, tespitlerini il savcılıklarına, bölge adliye mahkemelerine gönderdi. Tesptin ardından tek delili ByLock bağlantısı olanlar tutuldukları cezaevlerinden tahliye edildi. Hükümet de, savclığın belirlediği Mor Beyin mağdurları listesinin içinde 2 bin 168 kamu görevlisinin olduğunu tespit etti.

Mahkemeler bakmıyor

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks