Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye yaptırım kararı almasının Ankara’yı etkilemeyeceği.

Kararın açıklanmasına saatler kala Türkiye resti çekti: Bizi etkilemez.

Kararın açıklanmasına saatler kala Türkiye resti çekti: Bizi etkilemez.

İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey yetkili, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye yaptırım kararı almasının Ankara’yı etkilemeyeceğini belirterek, “Yaptırım kararı alınırsa Doğu Akdeniz’deki kararlılığımız daha da artacaktır” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi dün başlamıştı. Zirve’nin bugünkü programında Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilime dair önemli kararlar alınacak ve Atina ile Güney Kıbrıs’ın zorlaması ile yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı belli olacak.

Türkiye ise bu kararın çıkmasını dahi beklemeden önemli bir açıklama yaptı. Reuters haber ajansına konuşan Dışişleri’nden üst düzey yetkili, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye yaptırım kararı almasının, Ankara’nın Doğu Akdeniz’deki kararlılığını etkilemeyeceğini belirterek, “AB yaptırımları uygularsa bu bizi caydırmayacaktır. Aksine bu kararlılığımızı daha da artıracak. Yaptırım kararı Avrupa Birliği adına olumsuz bir duruş olacaktır” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks