Akdeniz’de balon balığının son dönemdeki artışı balıkçıların kabusu oldu.

Teneke yiyen, her şeyi yer.

Balon balığı tehdidi büyüyor! ‘Teneke yiyen, her şeyi yer’.

Akdeniz’de balon balığının son dönemdeki artışı balıkçıların kabusu oldu. Antalya Balık Komisyoncuları ve İş adamları Dernek Başkanı İlhami Demir, balon balığının plastikten metale her şeyi yediğini belirterek, “Balıkçıların ağlarına zarar veriyor. Teneke yiyen, her şeyi yer” dedi. Geçtiğimiz hafta da Mersin’in Anamur ilçesinde 8 yaşındaki bir çocuk balon balığının saldırısı sonucu sol el yüzük parmağının yarısını kaybetmişti.

Bilim adamlarının ‘istilacı balık’, balıkçıların ise ‘yamyam balık’ olarak adlandırdığı balon balığının Akdeniz’deki popülasyonunda, son dönemde artış yaşandı. Kızıldeniz’den Akdeniz’e akın eden, son olarak Mersin’de 8 yaşındaki bir kız çocuğunun sol el yüzük parmağını koparmasıyla gündeme gelen balon balıkları, en çok balıkçıları tedirgin ediyor.

Tombik

‘TENEKEYİ YİYEN HER ŞEYİ YER’

Antalya Balık Komisyoncuları ve İşadamları Dernek Başkanı İlhami Demir, balon balığının balıkçıların ağlarına ve balıklarına zarar verdiğini belirtti.. Demir, “Balon balığı eskiden balıkçıya zarar veriyordu, şimdi insanlara da zarar veriyor. Mersin’de bir kız çocuğunun parmağını kopardı. Bu balık teneke kutuyu kıtır kıtır yiyor. Eskiden buralarda böyle bir tür yoktu. Açık denizlerden geldi. Ama insanların da dikkat etmesi gerekiyor. Balon balığının, küresel ısınmaya bağlı olarak Akdeniz’in suyunun ısınmasından dolayı geldiği söyleniyor. Türler yeni yaşam alanı buluyor ve buralarda yaşamaya başlıyor. Gücünün yettiği, dişinin kestiği her şeyi yiyen bir balıkla karşı karşıyayız. Teneke yiyen her şeyi yer” diye konuştu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks