Bu yıl yaşanan bolluk nedeniyle balıkçı tezgahlarında kilosu 75 TL’ye satılıyor.

Denizlerdeki Bolluk Sürüyor

Denizlerdeki Bolluk Sürüyor! Geçen Yıl 150 TL’den Alıcı Bulan Lüfer, Bu Yıl 75 TL’den Satılıyor.

Geçen yıl az olduğu için kilosu 150 TL’den satılan lüfer, bu yıl yaşanan bolluk nedeniyle balıkçı tezgahlarında kilosu 75 TL’ye satılıyor.

Çanakkale Balık Hali’nde geçen ay tanesi 15 TL’ye kadar düşen palamudun fiyatı, 35 TL’ye çıktı. Geçen yıl kilosu 150 TL’den satılan lüfer ise bu yıl yaşanan bolluk nedeniyle 75 TL’den satılıyor.

Tombik

Çanakkale’de, av sezonunun başladığı geçen Eylül ayındaki bollukla birlikte palamudun tane fiyatı 15 TL’ye kadar düşmüştü. Lüfer sezonunun yaklaştığı bu ay ise akım balığı olan palamut balıkçı tezgahlarında tanesi 35 TL’den satılıyor. Geçen yıl az olması nedeniyle kilosu 150 TL’den satılan lüfer, bu yılki bolluğun etkisiyle balıkçı tezgahlarında kilosu 75 TL’den satılmaya başladı.

“LÜFER BOLLUĞU YAŞIYORUZ”

Eylül ayında yasakların bitmesiyle palamut bolluğunun yaşandığını belirten 22 yıllık balıkçı Volkan Kaşıkçı, “Kiloluk balıklar 15 ile 20 lira civarında satıldı. Palamut akım balığı olduğu için sonlarına gelindi. Palamudun fiyatı son turfanda 35 liraya çıktı. Bunun yanında geçen yıl 150 liraya sattığımız lüferin kilosunu bu yıl 75 liraya satıyoruz. Lüferde geçen yıla göre yarı yarıya bir fiyat farkı oluştu. Tezgahlarda lüfer bolluğu yaşıyoruz. Artık palamudun yerini lüfer aldı” dedi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks