Antalya’da verdiği sokak röportajında ekonomiyi ve hükümetin politikalarını eleştiren İsmail Demirbaş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Demirbaş'ın tutuklanması Meclis gündeminde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Demirbaş’ın tutuklanması Meclis gündeminde.

Antalya’da verdiği sokak röportajında ekonomiyi ve hükümetin politikalarını eleştiren İsmail Demirbaş adlı yurttaşın tutuklanması, HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz tarafından TBMM gündemine taşındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Antalya’da verdiği sokak röportajında ekonominin gidişatını ve iktidarı eleştirdiği için önce ev hapsine alınan, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen İsmail Demirbaş’ın durumunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP’ye yönelik eleştirilerin soruşturma ve davalarla sonuçlandığına dikkat çeken HDP Milletvekili Kaçmaz, cumhurbaşkanını eleştirdikleri için 100 binin üzerinde soruşturma ve 30 binin üzerinde kişiye dava açıldığını kaydetti.

Hüseyin Kaçmaz, Anayasa’nın 26. Maddesinin “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar” dediğini hatırlattı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks