Ankara’nın bazı semtlerinde hava kirliliği tehlike sınırını aştı.

Sağlık açısından acil durum oluşturabilir.

Demetevler ‘Mor’ardı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre, Ankara’nın bazı semtlerinde hava kirliliği tehlike sınırını aştı. Kirlilik oranının hafta sonu ‘kötü’ olarak ölçüldüğü Demetevler için, “Sağlık açısından acil durum oluşturabilir” uyarısı yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO), 2019 yılı sağlık için en önemli 10 tehdit sıralamasının başında ‘hava kirliliği’ ve ‘küresel iklim değişikliği’ yer alıyor. WHO’nun ‘görünmez katil’ olarak adlandırdığı hava kirliliğiyle başı belada olan Türkiye’deki şehirler arasında ise Ankara da bulunuyor. Çevre Mühendisleri Odası’nın geçen yıl yayınladığı rapora göre, 5 buçuk milyondan fazla kişinin yaşadığı Başkent, havası kirli illerin başında geliyor. Kentteki hava kirliliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hava kalite izleme istasyonları verilerinde de görülebiliyor.

Tombik

DIŞARISI SPOR İÇİN ELVERİŞSİZ

Türkiye’nin dört bir yanındaki 330 istasyonda ölçülen hava kirliliği değerlerinin yayınlandığı www.havaizleme.gov.tr adresli internet sitesindeki verilere göre, Ankara’nın bazı semtlerinde kirlilik değerleri tehlike sınırını aştı. Hava indeksi Demetevler’de hafta sonu ‘kötü’ olarak ölçülürken, dün ‘sağlıksız’ durumundaydı. Sitede, kirlilik oranının 232 olarak ölçüldüğü ve ‘mor’ renkle gösterilen Demetevler için “Sağlık açısından acil durum oluşturabilir. Nüfusun tamamının etkilenme olasılığı yüksektir” ifadesi kullanıldı. Ayrıca vatandaşlara, spor, yürüyüş, piknik yapmak ve bisiklete binmek için havanın kötü olduğu uyarısı yapıldı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks