Ankara’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri.

Ankara'da petshopa baskın: 19 hayvana el konuldu.

Ankara’da petshopa baskın: 19 hayvana el konuldu.

Ankara’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, polisle birlikte baskın düzenlediği petshopta uygunsuz koşullarda beslenen.

Ankara’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, polisle birlikte baskın düzenlediği petshopta uygunsuz koşullarda beslenen 10 köpek, 6 kedi, 2 tavşan ve 1 papağana el koydu. Petshop sahibi Ahmet K.’ya para cezası uygulanırken, hayvanlar barınağa teslim edildi.

Yine Ankara’da geçen hafta apartmanın bodrum katında Cangül Ç.’nin uygunsuz koşullarda beslediği 68 köpek ile onun kayınvalidesi Fatma Ç.’nin evinde kötü koşullarda beslediği 9 köpek ve 6 kediye el konulmasının ardından bu kez Mamak ilçesinde faaliyet gösteren petshopa ihbar üzerine baskın yapıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 9’nucu Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede hayvanların içeride havasız ve kötü koşullarda, derme çatma kafeslerde tutulduğu belirlendi. İşletmede kötü şartlarda bakımları yapılan 6 kedi, 10 köpek, 2 tavşan ve 1 papağana el konuldu. Tutanak tutulan iş yeri sahibi Ahmet K.’ya, ‘hayvan bakım ve refahına uygun olmayan şartlar’ nedeniyle hayvan başını 181 TL olmak üzere toplam 3 bin 439 TL para cezası uygulandı. Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce de işletmeye 13 bin 900 TL idari para cezası kesildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks