Yine kalem durmadı yerinde, beyin yine düşünmek zorunda kaldı…

Tepki göster yoksa etki altına alınırsın...

Tepki göster yoksa etki altına alınırsın…

Etki altına alınman önemli değil ise din diye haykırıp insanlara İslam ülkesiyiz Müslüman’ız diye haykırma. Çünkü sen neden İslam’ın olması gerektiğini neden Müslüman gibi yaşamn gerektiğini anlayamamışsın.

Adaletin olmadığı bir toplumda, aile yapısının bozulduğu küçük birimlerde, bireylerin dinlenmediği bir ülkede tepki göstermez isen etki altına alınır ve bir köle gibi yaşatılırsın ancak bunu da hiç bir zaman anlayamazsın.

  •  Uydurulmuş ve şeytana inananların kurmuş olduğu bir düzen de kalkıp ta İslam ülkesiyiz Müslümanız demek nasıl bir duygu anlamış değilim.

İnsani değerleri algılamadan, adalet kavramını sahiplenmeden, gerçekleri haykırmadan, samimi olmadan, dürüst davranmadan, doğruları savunmadan sahip olduğunuz inancı savunamazsınız, ki zaten savunmanız için bu olguları bilip yerine getirmeniz gerekmektedir.

Siz daha yaşam üzerinde oluşturulmuş ‘Düzen’i göremiyorsunuz. Görseniz de söyleyemiyorsunuz. Söylesenizde savunamıyorsunuz. Savunsanız da savaşamıyorsunuz…

Sizin tabiriniz ile Hesap vereceğiniz zaman geldiğin de bakalım neyin hesabını vereceksiniz, yaptığınız ibadetin mi yoksa gelecek nesillere bıraktığınız hayat formununmu…

–  Şimdi düşünün ki Ekonomi diye bir kavram oluşturularak alın teriniz yani yaşamsal süreniz çalınmakta bunun devamının sağlanması içinde enflasyon, zam, faiz, tefe, tüfe gibi bir takım kelimeler uydurularak kurulan düzen devam ettirilmektedir.

Size soruyorum, sizce yaşam formu bumu? size sunulan mı yoksa başka yaşam formları varda siz bilemiyor musunuz…

  1.  Tek yapmanız gereken nefes alırken düşünmek…Ama siz özellikle nefes kaybettiğinizde düşünüyorsunuz…Neden? Çünkü Azrail dediğiniz Melek yanı başınızda üstüne üstlük bunuda sahip olduğunuz inanç ile kabul etmişsiniz.
  2. Önce sahip olduğunuz şu tezatlıkları bir beyninizden atın…Sonra düşünmeye başlayın. Eğer düşünmeyi başaramıyor iseniz düşünenlere saygı gösterin çünkü onlar sizin yerinizide düşünüyor…

Etrafına bir bak, insanların yüzlerini gör, onların içlerindeki acıyı hisset ki o zaman nelerin olduğunun farkına varacaksın…

Düşünen İnsan

çalınan emeğimizdünyayı yönetenlergeleceğe bırakılan hayatkurulu bir yaşam formukurulu düzenyeni dünya düzeni nedir