Turistlerin kullanacağı uzay kapsülü tanıtıldı.

Kişi başı 125 bin dolar: Turistlerin kullanacağı uzay kapsülü tanıtıldı.

Kişi başı 125 bin dolar: Turistlerin kullanacağı uzay kapsülü tanıtıldı.

Uzay turizmi konusunda çalışan firmaların sayısı artma devam ediyor. Bunlardan birisi olan Space Perspective, kısa bir süre önce turist taşıyacak uzay kapsülünün test versiyonunu tanıttı.

Görünüşe göre uzay turizmi sanıldığı kadar teknolojik bir yolculuk olmayacak, en azından başlangıçta bu durum böyle. Zira mevcut planların çoğu insanları esasında bir balon ile yörüngeye çıkarmayı hedefliyor. Bunlardan birisi olan Space Perspective, kısa bir süre önce turistleri taşıyacak Neptune kapsülünün fiziksel bir test modelini inşa etti.

Test kapsülü hazır

  • Space Perspective, geliştirdiği sistem ile sekiz ücretli yolcudan (ve bir pilottan) oluşan gruplar 30.480 metre yüksekliğe çıkarmayı planlıyor. Bu yolculuğu yaklaşık 6 saat sürmesi bekleniyor. Bu yükseklikte dünyanın eğriliği ve uzayın karanlığı net bir şekilde görülebiliyor. Bunun için yolcular, Spaceship Neptune adı verilen basınçlı bir kapsüle binecek ve bu kapsül de içi hidrojen dolu futbol stadyumu uzunluğundaki SpaceBalloon’un altına asılı duracak. Yüksekliğe ulaşmak iki saat sürecek, ardından iki saat gezinti yapılacak ve ardından iki saatlik iniş yolculuğu olacak.

Detaylar, Haber Linki

Space Perspective nediruzay kapsülü ile yoluculukuzay kapsülü nediruzaya yolculukuzaya yolculuk ne kadar