İnsansı robotların yavaş yavaş iş hayatına girdiğini ve iş başı yaptığını görüyoruz.

Gelişim inanılmaz

İnsansı robotlar BMW’de işe başlıyor: Gelişim inanılmaz.

İnsansı robotların yavaş yavaş iş hayatına girdiğini ve iş başı yaptığını görüyoruz. Son olarak ise BMW, Figure firmasının insansı robotunu bir fabrikasında kullanacağını açıkladı.

  • Figure bugün yaptığı açıklamada ilk insansı robotunun ABD’de faaliyette olan bir BMW üretim tesisine geleceğini ve burada yardımcı rolde görev alacaklarını duyurdu. Spartanburg fabrikası BMW’nin ABD’deki tek fabrikası konumunda. 2019 yılı itibariyle 8 milyon metrekarelik kampüs, Alman üreticinin dünyanın herhangi bir yerindeki fabrikaları arasında en yüksek verime sahipti.

İnsansı robotların gelişim hızı korkutuyor

Sadece 10 ay önce gizlilik modundan çıkan Figure, robotlarını korkutucu bir hızla geliştirmiş durumda. Şirket, son derece deneyimli bir ekip sayesinde prototipleri bir yıl içinde geliştirdi. Bir haftadan biraz daha uzun bir süre önce şirket, Figure 01 robotunun sözlü bir komuta yanıt olarak otonom bir şekilde kahve yaptığı videoyu yayınlayarak bir başka kilometre taşına eriştiğini açıkladı.

Şirket bunu bir “ChatGPT anı” olarak nitelendiriyor, çünkü robot bir dizi video izledikten sonra kahve makinesini kendi başına nasıl kullanacağını çözdü.

Detaylar, Haber Linki

bmw çalışanları robotChatGPT anıinsan yerine robotrobot çalıştırma bmwrobot işçiler