İç mekan güneş enerjisi teknolojisi tanıtıldı.

Devrim niteliğindeki iç mekan güneş enerjisi teknolojisi tanıtıldı.

Devrim niteliğindeki iç mekan güneş enerjisi teknolojisi tanıtıldı.

Ambient Photonics, ilk çift yüzeyli güneş pilinin yeteneklerini CES 2024 kapsamında sergiliyor.
Yeni güneş piliyle birlikte ev içindeki aletlerde batarya ihtiyacı ortadan kaldırılabilir.

Ambient Photonics, yeni enerji çözümlerini CES 2024 fuarında sergiliyor. Şirket, yeni devrimsel moleküller sayesinde en loş koşullarda bile benzersiz boyaya duyarlı güneş pili (DSSC) ile rakip çözümlerden 3 kata kadar daha fazla güç sunduğunu iddia ediyor.

Amazon’un Climate Pledge Fund tarafından fonlanan firmanın CEO’su Bates Marshall yaptığı açıklamada, “Günümüz dünyasında, bağlı elektronik cihazlar sürekli güç gerektiriyor ve bu da çoğu zaman tek kullanımlık veya şarj edilebilir pillerden kaynaklanıyor” diyor. Geliştirilen yeni güneş pili ise bunu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Geleneksel pillerin yerini alabilir

Ambient Photonics ilk çift yüzeyli güneş pilini Las Vegas’ta düzenlenen CES 2024’te sergiliyor. İki yüzeyli teknoloji, güneş pilinin aynı anda hem önden hem de arkadan ışık enerjisi toplamasına olanak tanıyor. Ambient Photonics Low-Light Indoor Bifacial Solar Cell teknolojisi ile donatılmış bir cihazın iki taraftan güç alarak daha fazla enerji üretebileceği anlamına geliyor. Örneğin, bir uzaktan kumandaya entegre edildiğinde, cihaz bir sehpanın üzerinde yukarı veya aşağı bakacak şekilde dursa da kendi kendine güç sağlayabilir.

Çift yüzeyli güneş hücresi ile ışık gücü iki taraftan toplanıyor. Ambient, ön tarafın Ambient hücrelerinin bilinen gücünün %100’ünü sağladığını, arka tarafın ise ön tarafın sağladığı enerjinin en az %50’sini sağladığını bildiriyor.

detaylar, Haber Linki

Ambient Photonicsevin içinde güneş enerjisievin içine güneş enerjisiiç mekan güneş enerjisiiç mekanlara güneş enerjisi