Carmen Reinhart kovid döneminde ortaya çıkan ekonomik kriz.

Dünya Bankası Başekonomisti’nden finans krizi uyarısı.

Dünya Bankası Başekonomisti’nden finans krizi uyarısı.

Carmen Reinhart kovid döneminde ortaya çıkan ekonomik krize mali sebeplerin neden olmadığını ancak durumun finansal krize dönüşebileceği konusunda endişelendiğini açıkladı.

Dünya Bankası Başekonomisti Carmen Reinhart, korona virüs salgınının büyük bir ekonomik krize dönüştüğünü söyledi ve bir finansal krizin ortaya çıkma olasılığı konusunda uyardı.

Bloomberg’e verdiği röportajda Reinhart, “Bu durum bir mali kriz olarak başlamadı, fakat çok ciddi mali sonuçları olan büyük bir ekonomik krize dönüşüyor. Önümüzde uzun bir yol var” dedi.

Haziran ayında Dünya Bankası’ndaki görevine başlayan Carmen Reinhart, 2009’da Kenneth Rogoff’la birlikte yazdığı “Bu Defa Farklı: Finans Çılgınlığının 800 Yıllık Tarihi” kitabıyla tanınıyor. Kitap temerrüde düşen hükümetlerin, resesyonların, banka işleyişlerinin, para birimi satış dalgalarının ve enflasyondaki ani yükselişlerin tarihini anlatan bir kaynak haline geldi.

Verimleri düşük tutmak için tahvil satın alan merkez bankaları hamlelerinin, dünyadaki herkesin bunu yapması durumunda sıfır toplamlı bir oyuna dönüşüp dönüşmediği sorulduğunda Reinhart, “Bu bir savaş. Savaşlar sırasında hükümetler savaş harcamalarını ellerinden geldiğiniz kadar finanse etmeye çalışırlar ve şu anda acil ihtiyaçlar söz konusu” ifadelerini kullandı.

Dünya Bankası Başekonomisti, “İçinde bulunduğumuz senaryo sürdürülebilir değil” görüşlerine yer verdi.

Yoksul ülkelerin başı dertte

Reinhart, Dünya Bankası’nın bir yıl uzatma çağrısına rağmen dünyanın en zengin ülkelerinin en azından 2021’in ilk yarısında en yoksul ülkeler için bir borç yardımı girişimini yenileme kararı alması sonrasında konuştu.

Detaylar, Haber Linki

2021 yeni bir başlagıç mıdünya yeni bir ekonomik krizekonomik kriz 2021yeni ekonomik kriz dünyayoksul ülkeler ekonomi