Yapay güneş olarak bilinen nükleer füzyon reaktörü için devlet desteği.

"yapay güneş" için şirket kuruyor.

Çin, “yapay güneş” için şirket kuruyor.

Çin, yapay güneş olarak bilinen nükleer füzyon reaktörü için devlet destekli bir şirket kuruyor. Nükleer füzyon reaktör sayesinde güneşin enerji üretme süreci taklit edilerek daha temiz ve güvenli bir enerji kaynağı sağlanması amaçlanıyor.

China National Nuclear Corporation’a (CNNC) göre Çin, yapay güneş olarak bilinen nükleer füzyon reaktörünü hayata geçirmek için ülke genelindeki kaynakları bir araya getirecek yeni bir devlet şirketi kuruyor.

Çin Füzyon Enerjisi’nin kuruluşu geçtiğimiz günlerde açılış töreniyle duyuruldu ve Çin’in araştırma enstitüleri ve özel firmalar arasında dağılmış olan füzyon enerjisi araştırma ve geliştirme çalışmalarını birleştirdi.

YAPAY GÜNEŞ’İN AMACI NE?

  • Nükleer füzyon, güneşin enerji üretme sürecini taklit ederek, çok az atık ve sınırsız yakıt ile temiz ve güvenli bir enerji kaynağı sağlamayı amaçlıyor.

Füzyon enerjisinin ticari uygulamalarına ve ilgili teknolojiler için araştırma ve geliştirmeye odaklanan bir yüksek teknoloji şirketi olan Startorus Fusion’ın kurucusu Chen Rui, nükleer füzyonun ulusal bir öncelik haline geldiğini belirtti.

Detaylar, Haber Linki

çinin yapay güneşinükleer füzyon güneşsınırsız yakıt füzyon enerjisiStartorus Fusion'ın kurucusuyapay güneş ne için