İnsan enerjisinden batarya şarj eden cihaz.

İnsan cildine yerleştirilen şarj cihazı geliştirdi

Bilim insanları insan cildine yerleştirilen şarj cihazı geliştirdi.

Bilim insanları derinin altına yerleştirilebilen ve vücudun kendisinden enerji toplayabilen kablosuz bir şarj cihazı geliştirdi.

Çin’deki Lanzhou Üniversitesi’nden bilim insanları, cilt altına yerleştirilebilecek bir “kablosuz şarj çipi” geliştirdi.

Bu implantı yaptıranlar, başarılı olduğu kanıtlanırsa hantal pillerden ve yanlarında gezdirdikleri kablolardan kurtulabilirler.

Yeni teknoloji yalnızca kemirgenler üzerinde test edildi ancak insan kullanımına yönelik sonuçları çığır açıcı olabilir.

  • Prototip, enerjiyi kablosuz olarak vücuttan aktarabiliyor veya pilleri doldurmak için vücudu kullanabiliyor.

TIBBİ OPERASYONDA TAMAMEN ÇÖZÜLEBİLİYOR

Esnek ve yumuşak çip aynı zamanda ameliyat gereken durumlarda vücut dokusunun şekline uyum sağlayabiliyor ve biyolojik olarak parçalanabiliyor.

Çoğu biyoelektronik cihaz, sınırlı kapasiteye sahip yerleşik pillerle çalışır.

  • Bu cihazlar harici bir güç kaynağına bağlanır ve bu durum özellikle parçaların değiştirilmesi için bir ameliyat gerekiyorsa hastada enfeksiyona neden olabilir.

Biyolojik olarak parçalanabilen yeni şarj cihazı, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan vücutta çözündüğü için hastaların bu sorundan kaçınmasına olanak tanıyor.

Detaylar, Haber Linki

deri altına batarya şarjıderinin altına yerleştirilebilenenerjiyi kablosuz olarak kullanmainsan enerjisi bataryainsan enerjisinden şarz