Lokanta, kafe ve pastaneler için aldığı önlemler Resmi Gazete’de yayımlandı.

iyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Alanya’da lokanta, restoran ve kafelerde yeni dönem.

Ticaret Bakanlığı’nın lokanta, kafe ve pastaneler için aldığı önlemler Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, işletmelerin fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması zorunlu olacak. Uygulamanın 1 Ocak 2024’te yürürlüğe gireceğini duyuran Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, esnafı uyardı.

  • Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’nin son sayısında yayımlandı. Değişiklikten önce yönetmeliğin 8’inci maddesinin 1. fıkrası; işletmelerin, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerlerini, hizmetin sunulduğu iş yerinde, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asması, takması veya koymasını öngörüyordu. Yeni düzenlemeye göre ise yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerlerinin, iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılması, takılması veya konulması gerekiyor.
Benzer Haber
1 3.064
Tombik

‘UYGULAMA BİZE ARTI BİR DEĞER KATACAK’

  • Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, uygulamanın detaylarına ilişkin Dim TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Başkan Değirmenci, “Bilindiği üzere 5302 sayılı yasa gereği biz kamu kuruluşu niteliğindeki meslek odaları esnaflar üzerinde lokanta, restoran, kafelerle ilgili fiyat tarifelerini hazırlıyorduk ve onlara veriyorduk. Ancak şimdiye kadar denetlenmiş bir şekilde uygulanmıyordu. Ticaret odası üyesi işletmeler masalarda yada gözüken yerlerde menülerde fiyatlarını belirliyorlardı. Dün resmi gazetede yayımlanan kararla birlikte hizmet verilen lokanta, restoran, kafelerde fiyat tarifelerinin görünecek bir yere asılmasıyla ilgili yönetmelik yayınlandı. Son yıllarda ekonomideki gelişmeler ve enflasyondaki artış nedeniyle sık sık denetim dışı fiyat güncellemesi sonucu bu karar alındı. Doğru yerinde bir karar. Biz oda olarak hazırız. Her yıl fiyat tarifelerimizi hazırlıyoruz ve güncelliyoruz. 1 Ocak’ta esnaflar bu tarifeyi asmak zorunda kalacaklar.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks