Almanya’nın pek çok kentinde George Floyd’la sembolleşen ırkçılık karşıtı mitingler yapıldı.

Almanya’da yüz binler ırkçılığa karşı yürüdü.

Almanya’da yüz binler ırkçılığa karşı yürüdü.

Almanya’nın pek çok kentinde George Floyd’la sembolleşen ırkçılık karşıtı mitingler yapıldı. Kitlesel yürüyüşlerde Almanya’daki ırkçılık kurbanları da hatırlatıldı.

Irkçılık karşıtı mitingde toplanan binlerce kişi. Ön planda ırçkı cinayetlerde öldülenlerin isimlerinin yer aldığı pankart dikkat çekiyor.

ABD’nin Minneapolis kentinde George Floyd’un beyaz bir polis tarafından katledilmesini protesto etmek için dün Almanya’nın 25 kentinde yapılan mitinglere yüz binlerce insan katıldı. Eylemler sırasında yapılan konuşmalarda sadece ABD’deki ırkçılık değil aynı zamanda Almanya’da Afrika ülkelerinden gelen siyahlar ve diğer uluslardan insanlara karşı işlenen ırkçı ve ayrımcı politikalar eleştirildi. Bu nedenle ABD’deki ayrımcılığın protesto edildiği eylemlerde Almanya’ya da ayna tutuldu.

Örgütlerden ziyade bireyler tarafından çağrısı yapılan protesto gösterilerine katılanların çoğunun siyah giysiler giydiği dikkat çekerken, asıl olarak farklı renklerden, uluslardan ve inançlardan 30 yaş altı gençlerin eylemlere katıldığı söylenebilir. Almanya’da en kitlesel gösteriler Berlin, Münih ve Düsseldorf’ta düzenlendi. Her üç kentteki eylemlere 50’şer bin kişinin katıldığı açıklandı. Münih polisi eyleme 25 bin kişinin katıldığını duyurdu. Berlin’deki polis korona dolayısıyla sadece 1500 kişinin eylem yapması için izin vermişti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks