Alman hükümeti, dün akşam yedi saat mülteci konusu ile corona virüsüne karşı önlemlerini görüştü.

Alıyorlar

Son dakika… Almanya’dan flaş mülteci kararı: Alıyorlar.

Alman hükümeti, dün akşam yedi saat mülteci konusu ile corona virüsüne karşı önlemlerini görüştü. Berlin yönetimi, “Göçmen konusunda üzerimize düşeni yapıp 1500 kimsesiz göçmen çocuğu Yunanistan’dan alacağız” açıklamasını yaptı. Gelişmeleri Reuters haber ajansı ‘acil’ koduyla duyurdu.

Sabaha karşı 02.00’ye kadar süren görüşmelerde Başbakan Angela Merkel ile koalisyon ortağı SPD arasında sıkı bir pazarlık yapıldı. Özellikle SPD’nin isteği üzerine birlik partileri CDU/CSU’nun da bu konuda neler yapılabileceği konusunda görüşleri dinlendi.

Tombik

Sonunda da bir anlaşmaya varıldı. 14 sayfalık anlaşmanın ilgili maddesi şöyle: “Yunanistan ve Yunan adalarında bulunan 14 yaş altındaki refakatsiz çocuklar, özellikle de kız çocukları Almanya’ya getirilecek. Hasta ya da bakıma muhtaç olanlara öncelik verilecek.”

Alman hükümetinden yapılan açıklamada, “AB olarak göçmenler konusunda üzerimizi düşeni yapma adına” bu kararın alındığı açıklandı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks