Alman Seyahat Acenteleri Başkanı Fiebig, hükümete seyahat uyarısını kaldırma çağrısı yaptı.

Alman turistler, Türkiye’ye gelmekte ısrarcı.

Alman Seyahat Acenteleri Başkanı Fiebig, hükümete seyahat uyarısını kaldırma çağrısı yaptı.

Alman turizmciler, koronavirüs nedeniyle yasaklanan Türkiye uçuşlarının yeniden başlatılmasını istedi.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Berlin yönetimine koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelere yönelik seyahat uyarısının hızlı şekilde kaldırılması çağrısında bulundu.

Fiebig, yaptığı yazılı açıklamada, Alman hükümetinin Avrupa ülkelerine bugünden itibaren seyahat uyarısını kaldırdığına işaret ederek bunun ilk adım olduğunu söyledi.

“AB DIŞI ÜLKELERE YASAĞI KALDIRIN” ÇAĞRISI

Bu uyarının AB dışındaki ülkeler için de hızlı şekilde kaldırılmasını isteyen Fiebig, “Vaka sayıları ve sağlık sisteminin durumu uyarının kaldırılmasına izin veriyorsa bu ülkelere seyahat yapılmasının mümkün olması lazım.” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE’YE YASAK, KAYIP ANLAMINA GELİYOR”

DRV’nin hesaplarına göre seyahat kısıtlamalarından dolayı mart ortasından haziran sonuna kadar Alman turizm sektörünün 10.8 milyar euro kayıp yaşadığını vurgulayan Fiebig, “Türkiye, Tunus ve Mısır gibi popüler yaz destinasyonlarını da içeren Avrupa dışındaki ülkelere yönelik seyahat uyarısının uzatılması, temmuz ve ağustosta 9 milyar euro daha kayıp anlamına geliyor.” şeklinde konuştu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks