Alman ihracatında koronavirüs krizi nedeniyle kaydedilen tarih.

İhracatta çöküş Alman ekonomisini tam iliğinden vurdu

“İhracatta çöküş Alman ekonomisini tam iliğinden vurdu”.

Alman ihracatında koronavirüs krizi nedeniyle kaydedilen tarihi gerileme ve küresel ticaretteki durgunlukla ilgili endişeler Alman basınındaki yorumlarda öne çıkıyor. Badische Zeitung gazetesi de, “İhracatta çöküş Alman ekonomisini tam iliğinden vurdu” yorumunda bulundu.

Alman ihracatında koronavirüs krizi nedeniyle kaydedilen tarihi gerileme ve küresel ticaretteki durgunlukla ilgili endişeler Alman basınındaki yorumlarda öne çıkıyor.

Almanya’da ihracat Nisan ayında bir önceki yıla göre yüzde 31,1 azalarak son 70 yılın en büyük düşüşünü yaşadı. Neue Osnabrücker Zeitung ihracat verilerini şu yorumla değerlendiriyor:

“Almanya ekonomisinin güçlü yanlarından biri olan ihracat, koronavirüs krizi ile onun zayıf taraflarından birine dönüşüyor. Kapalı sınırlar, tedarik zincirindeki kopukluklar ve gerek deniz gerek ise hava yolu taşımacılığındaki aksaklıklar ihracatı sekteye uğratıyor. Bu kriz yakında etkisini yitirmez ise, ekonomik büyüme, refah, şirketler ve istihdam tehlikeye girecek. Almanya’da karara bağlanan konjonktür paketi iç pazara her ne kadar destek sağlasa da, ekonomiye genel anlamda faydası kısıtlı. Almanya ekonomisi, ancak diğer ülkelerin de kısıtlamalar olmadan üretime geçmesi ve bu ülkelerde tüketimin normale dönmesiyle rahat bir nefes alabilir.”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks