Afganistan’la Anlaştık, İadeleri Gerçekleşecek.

Başbakan, Yasa Dışı Gelen Mültecilerle İlgili Konuştu

Başbakan, Yasa Dışı Gelen Mültecilerle İlgili Konuştu: Afganistan’la Anlaştık, İadeleri Gerçekleşecek.

Türkiye’ye gelen Afgan mültecilerle ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, “Yasa dışı yollardan gelenler ciddi sıkıntı yaratıyor. Afganistan ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde iadeleri gerçekleşecek.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Afganistan ziyareti kapsamında mevkidaşı Abdullah ile ortak basın toplantısında konuştu. Afganistan’dan Türkiye’ye başlayan yasa dışı göç dalgasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, “Yasal yollardan gelen kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var. Ama yasal olmayan yollardan gelenler ciddi sıkıntı oluşturuyor. İçişleri Bakanlıklarımız gayet verimli bir çalışma yapıyor. İmkanlar kullanılarak bunların gönüllü bazda geriye gönderilmesi süreci de devam ediyor” dedi.

Tombik

Yıldırım’ın açıklamaları:

Afganistan’ın ortaya koyduğu barış süreci çok anlamlıdır. Taliban’ın bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesini arzu ediyoruz. El sıkışma zamanı gelmiştir diye düşünüyoruz. Türkiye’de biz bu konuda iyi bir mesafe katettik. Terör olayları konusunda çok ciddi iyileşme sağladık. Bugün ülkemizi tehdit eden hiçbir terör girişimine müsaade etmiyoruz. 3’lü mekanizmaya iki sefer ev sahipliği yaptık, yine bu görevimizi sürdürmeye hazırız. Cumhurbaşkanımızın bu konuda mesajını iletmek istiyorum.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks