ABD’nin gizemli uçağı X-37B, alçak dünya yörüngesinde 718 gün geçirerek yeni bir rekora imza attı.

ABD’nin gizemli uçağı dünyaya dönmek bilmiyor!

ABD’nin gizemli uçağı dünyaya dönmek bilmiyor!

ABD’nin gizemli uçağı X-37B, alçak dünya yörüngesinde 718 gün geçirerek yeni bir rekora imza attı. Daha önceki rekor 717 gün ile 2017 yılının Mayıs ayında kırılmıştı, yani Hava Kuvvetleri’nin uçağı bu kez 1 gün daha fazla görev yaptı.

Böylece ABD Hava Kuvvetleri’nin uçağı uzayda neredeyse iki yıl boyunca kaldı.

Tombik

Havacılık dünyasındaki gelişim süreci, dünyanın en uzun uçuşu unvanını elde eden firmanın sürekli değişmesini sağlıyor. Bu kapsamda Qantas dünyanın en uzun uçuşu için hazırlıklara başladı.

ABD’nin gizemli uçağı X-37B, 718 gün uzayda kaldı!

2017’nin Eylül ayında başlatılan yolculuğun ne kadar süreceği, gizlilik nedeniyle açıklanmamıştı. Orbital Test Aracı olarak da bilinen Boeing X-37, bir fırlatma aracı ile uzaya yükseliyor. Bu kapsamda SpaceX Falcon 9 roketinin kullanıldığını da belirtelim.

Hava Kuvvetleri’nin internet sitesinde yayınlanan sınırlı düzeydeki bilginin dışında, X-37B hakkında başka bir şey bilinmiyor. Onu gizemli yapan da bu.

X-37B, NASA tarafından geliştirilen uzay mekiği ile benzer şekilde bir piste iniş yapabiliyor.

Boeing tarafından üretilen ve ilk görevi OTV-1‘e Nisan 2010’da başlayan araç dünyaya dönmeden önce uzayda 224 gün geçirdi. Mart 2011’de başlayan OTV-2 görevi 468 gün, Aralık 2010’de başlayan OTV-3 görevi ise 674 gün sürdü.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks