ABD polisi ve Google veri paylaşım alanı genişletildi.

Google veriler ABD polisi ile paylaşacak.

Google 2018-20 yıllarında 20.000 den fazla coğrafi sınır izni aldı.

Google Perşembe günü yaptığı açıklamada, son üç takvim yılında ABD’de 20.000’den fazla coğrafi sınır izni aldığını ve bu süre içinde teknoloji devinin aldığı tüm izinlerin dörtte birinden fazlasını oluşturduğunu söyledi.

Tartışmalı bir kolluk kuvveti arası yazılım geofence izinler ABD de polisin ve Google bilgi alış verişi işbirliğini sağlayacak. Polis belirli bir alan ve zaman aralığı içerisinde mevcut olan cihazlar ilgili Google bilgi talep edebilir ve Google bu bilgileri verebilir.

Bilgi anonimdir. Ancak polis bunu analiz edebilir ve soruşturmalar ilgili olabileceği cihazları indirebilir ve ardından Google kullanıcılarının bilgilerini talep edebilir ve diğer verileri de toplayabilir.

Google, şirketin mobil hizmetlerini kullanan kişilerden topladığı ve Google’ın reklamcılık işini destekleyen verileri konum geçmişlerine göre kullanıcıları tanımlamaya çağıran arama izinlerinin sayısında şirketin “bir artış” gördüğünü söyledi.

Haber Veriyoruz

Sosyal

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks