ABD Başkanı Trump, Twitter’da yaptığı açıklamada Rusya’nın Amerikan Kongresi…

Trump`ın tweeti rubleye darbe vurdu.

Trump`ın tweeti rubleye darbe vurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’nın kasımda yapılacak ara seçimlerde Demokratlar’ın kazanması için çok çetin mücadele vereceğini açıklaması rubleye “anlık darbe” vurdu.

ABD Başkanı Trump, Twitter’da yaptığı açıklamada Rusya’nın Amerikan Kongresi ara seçimlerinde etki yaratmak için çok çetin mücadele vereceğine dair kaygılı olduğunu aktardı. Bu mesaj, doları ruble karşısında “fırlattı”.

Tombik

Dün Moskova saatiyle 19.10’da 1 dolar serbest piyasada 62,6 ruble iken, saat 19.50’de, Trump’ın tweeti sonrası 63.5 ruble oldu. Euro kuru da 40 daika içinde 73,2 rubleden 74,1 rubleye çıktı.
Bu sabah itibarıyle dolar 63,3 ruble, euro ise 73,9 rubleden işlem görüyordu.

VOA’nın haberine göre Trump, “Rusya’ya karşı benden daha sert tavır takınan Başkan olmadığı gerçeğine dayanarak söylüyorum, Demokratlar’ı desteklemek için çok ısrarcı olacaklar. Trump’ı kesinlikle istemiyorlar!” ifadelerini kullandı.

Trump’ın 6 Kasım’daki Kongre ara seçimlerinde Moskova’nın Demokratlar’ı kayıracağına yönelik görüşü Amerikan istihbaratının Rusya’nın Trump’ın kazanmasına yardım etmek için 2016 başkanlık seçimine müdahale ettiği görüşüyle ters düşüyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks