4 uluslararası örgüt daimi temsilcisi ile 22 ülke büyükelçisi merkeze alındı.

Birçok ülkedeki büyükelçi merkeze çekildi.

26 ülke büyükelçiliğine atama yapıldı, birçok ülkedeki büyükelçi merkeze çekildi.

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile büyükelçi atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı. 4 uluslararası örgüt daimi temsilcisi ile 22 ülke büyükelçisi merkeze alındı. Merkeze çekilen uluslararası örgüt daimi temsilciliklerine ve 26 ülke büyükelçiliğine atama yapıldı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan atama kararnamesi ile Almanya, Fransa, İsviçre, İsrail, Lübnan ve Yemen’in de aralarında bulunduğu 22 ülkenin büyükelçisi merkeze çekildi.

Buna göre; Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Rauf Engin Soysal, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Erdem Başçı, Dünya Ticaret Örgütü Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Kemal Madenoğlu, İsrail Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Mekin Mustafa Kemal Ökdem merkeze alındı. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Hatun Demirer, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine Kerem Alkin, Dünya Ticaret Örgütü Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine Elçi Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Acarsoy, Uruguay Doğu Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Hüseyin Müftüoğlu atandı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks